Comunitate

2019-07-09, 15:35:25

Din cauza focarului de pestă de la Cilieni, două localităţi incluse în zona de protecţie şi cinci sub supraveghere

Din cauza focarului de pestă porcină de la Cilieni, autorităţile locale au decis în cadru Centrului Local de Combatere a Bolilor, întrunit într-o şedinţă la nivelul Prefecturii Olt, să includă două localităţi în zona de protecţie şi cinci sub supraveghere. Sub atenta monitorizare au intrat şi trei fonduri de vânătoare.

Potrivit DSVSA Olt, în zona de protecţie au intrat localităţile Cilieni şi Potlogeni, ce aparţine de comuna Tia Mare.

„În data de 9 iulie a fost aprobat, în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor, întrunit în şedinţa la Instituţia Prefectului Olt, programul de măsuri privind suspiciunea de pestă porcină africană şi măsurile care se impun în zonele de restricţie. Astfel, localitățile care se încadrează în zona de protecție de trei kilometri sunt UAT Cilieni şi Potlogeni (UAT Tia Mare)”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Localitățile care se încadrează în zona de supraveghere, adică sunt pe o rază de zece kilometri de gospodăria unde a fost confirmat focarul sunt: Plăviceni, Rudari, Rusăneşti, Tia Mare, Izbiceni. Şi fondurile cinegetice aferente, adică Fondul de Vânătoare 56 Tia Mare, Fondul de Vânătoare 48 Scărișoara şi Fondul de Vânâtoare 49 Rusănești, sunt sub supraveghere.

Cei de la DSVSA Olt spun că aria de supraveghere se întinde şi pe raza judeţului Teleorman.


Comentarii

Redacţia

2019-07-09 15:35:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...