Comunitate

2019-04-09, 16:25:50

Din cauza mizeriei, aproape 70 de kilograme de peşte au fost confiscate

DSVSA Olt a prins pe picior greşit mai multe unităţi care comercializează peşte şi produse din peşte. Astfel, au fost descoperite mai multe nereguli, iar 70 de kilograme de peste au fost confiscate.

Pentru că oltenii care postesc consumă peşte în această perioadă, specialiştii DSVSA Olt au verificat dacă unităţile din judeţ respectă condiţiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea, colectarea, transportul, depozitarea și comercializarea peștelui și a produselor din pescuit.

Astfel, au fost verificate 15 unităţi de depozitare și comercializare pește și produse din pescuit. Controalele au scos la iveală mai multe nerguli, după cum urmează: lipsa documentelor de proveniență, condiții de igienă improprii ale spațiilor și echipamentelor, lipsă facilităţi de igienizare navete, lipsă protecţiei la corpurile de iluminat. Totodată, unităţile nu au putut face dovada monitorizării temperaturii spaţiilor frigorifice şi afişau informaţii eronate pe etichete.

Inspectorii DSVSA Olt au aplicat trei avertismente şi cinci amenzi în valoare de 32.600 lei. Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea și neutralizarea unei cantități de 69,97 kilograme de pește și produse din pește.

Comentarii

Redacţia

2019-04-09 16:25:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...