Administraţie

2019-02-13, 14:22:34

Direcţia Patrimoniu trimite primele notificări de plată slătinenilor care locuiesc în blocurile reabilitate termic

Proprietarii a două blocuri din Slatina, reabilitate termic cu fonduri din bugetul local, își vor primi în curând notificările de plată. Sumele pot fi achitate în rate, pe o perioadă de nouă ani, la sediul Direcției Administrarea Patrimoniului Slatina.

Este vorba despre blocul 9, cu scările A și B de pe strada Elena Doamna, dar și blocul 11C, scările A și B de pe strada Zmeurei sunt ultimele ale căror lucrări au fost recepționate. Urmează aprobarea în consiliul local, pentru ca apoi toți proprietarii să primească înștiințările de plată.

Proprietarii vor avea de achitat o contribuție de 10% din valoarea lucrărilor, ceea ce înseamnă între 500 și aproximativ 2.000 de lei în cazul persoanelor fizice, în funcție de suprafața locuinței. Agenții economici achită taxe ceva mai mari, care pot depăși 3.000 de lei.

Potrivit proiectului citat, autoritățile dau, de asemenea, posibilitatea proprietarilor să plătească în două tranșe taxa calculată pe fiecare an, astfel: prima rată se va achita pana la data de 31 martie a fiecărui an; a doua rata se va achita pana la data de 30 septembrie a fiecărui an.

Slătinenii care locuiesc în cele 71 de blocuri reabilitate prin programele care presupun și cofinanțare din partea lor sunt așteptați să își achite ratele anuale. Termenele de plată sunt diferite, în funcție de sursa fondurilor.

Reprezentanţii DAP Slatina spun că pentru imobilele reabilitate dar nerecepționate, proprietarii vor primi înștiințările de plată în cursul anului.

Comentarii

Redacţia

2019-02-13 14:22:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...