Agricultură

2019-05-22, 14:46:46

Director DAJ Olt: „Ar mai fi nevoie de amplasarea unor staţii antigrindină în judeţ, pentru ca fermierii să stea liniştiţi şi să-şi fructifice munca”

La nivelul judeţului sunt funcţionale şapte staţii antigrindină. Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, spune că mai sunt zone din judeţ unde se face agricultură care nu sunt acoperite. În aceste condiţii, ar mai fi nevoie de amplasarea unor astfel de staţii.

Pentru că vremea devine tot mai capricioasă, autorităţile vor să fie pregătite în cazul unor căderi de grindină, iar culturile să nu fie afectate.

Directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că ar mai fi nevoie de amplasarea unor staţii antigrindină în judeţ.

„Avem staţii antigrindină în judeţ, chiar şi în partea de nord a judeţului, la Poboru, Dobroteasa şi Priseaca. Încercăm să acoperim tot judeţul, ultimele staţii au fost construite în iarnă la Băbiciu şi Vişina. Ar mai fi nevoie de amplasarea unor staţii antigrindină în judeţ, pentru ca fermierii să stea liniştiţi şi să-şi fructifice munca. Sperăm ca Ministerul Agriculturi o să ne sprijine şi o să acoperim mare parte din judeţ, mă refer la zonele unde se face pomicultură, dar şi la bazinele legumicole”, a spus Drăghicescu.

Fermierii olteni nu au fost afectaţi de fenomentele meteo extreme din ultima perioadă.

La nivelul judeţului sunt funcţionale şapte staţii antigrindină la: Sâmbureşti, Grădinile, Poboru, Cilieni, Dobroteasa, Băbiciu şi Vişina.

Comentarii

Redacţia

2019-05-22 14:46:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...