Comunitate

2019-05-29, 13:36:48

Director DAJ Olt: „Probele de roşii sunt prelevate de specialişti, aleatoriu, din mai multe puncte ale solarului”

Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Olt continuă să testeze dacă roşiile produse de legumicultorii olteni au pesticide. Zece noi probe au fost luate din solariile unor fermieri din Izbiceni şi trimise pentru analiză către un laborator din Capitală. Specialiştii olteni spun că probele sunt luate aleatoriu, din mai multe puncte ale solarului.

Directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuţa, a precizat că fermierii olteni nu pun ei la dispoziţie probele de roşii. Acestea sunt prelevate de specialiştii olteni din mai multe puncte ale solariului.

„Continuăm să testăm  roşiile. Acum am prelevat zece noi probe de la Izbiceni. Nu fermierii pun la dispoziţie probele, din aşa zisele solarii deţinute doar pentru consumul familiei. Nu există aşa ceva! Să ne dea ei probele din ce solar vor ei! Probele sunt recoltate de specialiştii DAJ Olt împreună cu cei de la Fitosanitar, aleatoriu, din mai multe puncte ale solarului. Aceste probe au fost trimise către un laborator din Capitală”, a spus Anuţa.

Primele zece probe de roşii au fost testate în Laboratorul DSVSA Olt. Specialiştii olteni au precizat că în aceste prime probe nu au fost descoperite pesticide. Probleme au fost fost doar la fructele şi legumele din import.

„Acţiunea de testare a roşiilor produse în judeţ va continua, în funcţie de gradul de coacere al tomatelor. Cei de la DAJ Olt prelevează mereu probe. Noi am lucrat în laboratorul nostru primele zece probe şi nu au fost descoperite reziduuri de pesticide. Au mai fost probleme la fructele şi legumele din import, cred că la o singură probă. Laboratorul nostru, alături de cele din Ialomiţa şi Bucureşti, participă la această campanie de testare”,
a spus purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa.
 

Comentarii

Redacţia

2019-05-29 13:36:48

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...