Agricultură

2019-02-04, 14:27:45

Director DAJ Olt: „Vom avea şi mai mulţi legumicultori olteni care vor accesa Programul Tomata”

Programul Tomata a prins foarte bine în rândul legumicultorilor olteni, tot mai mulţi reuşind să îndeplinească criteriile şi să solicite ajutorul de minimis de trei mii de euro. Aşa se face că în 2018, 4.282 de fermieri olteni au accesat acest Program. Reprezentanţii DAJ Olt se aşteaptă ca numărul beneficiarilor să crească, în acest an.

Directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că, de la an la an, numărul legumicultorilor din judeţ care s-au înscris în Program a crescut.

„Fermierii olteni sunt interesaţi şi în acest an de Programul Tomata. Vom avea şi mai mulţi legumicultori care se vor înscrie în Program. De la an la an, numărul beneficiarilor a crescut”, a spus Drăghicescu.

4.282 de fermieri au accesat în acest an, în cele două cicluri, Programul de susţinere a cultivatorilor de tomate. Toţi şi-au primit banii, subvenţia urmând a fi investită în modernizarea solariilor. Cei mai mulţi fermieri care au accesat această măsură sunt de la Izbiceni, cu peste o mie de cereri.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum o mie de metri pătraţi, să obţină o producţie de cel puţin două kilograme pe metru pătrat, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile pe raza cărora se află solariile şi să facă dovada producţiei realizate.

La fel ca în 2018, valorificarea producţiei se va face în perioada ianuarie-mai sau noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

Noutatea din Programul Tomata 2019 este că fermierii au acum un termen bine stabilit în care trebuie să depună cererea la Direcţia pentru Agricultură (DAJ) Olt. Astfel, cererea trebuie să fie depusă până la cel târziu 15 martie inclusiv, pentru producţia valorificată în perioada ianuarie-mai, respectiv 15 septembrie, inclusiv, pentru roşiile valorificate în perioada noiembrie-20 decembrie. Până acum, fermierii nu aveam niciun termen până la care depuneau cererile de înscriere în Program la DAJ Olt.

Comentarii

Redacţia

2019-02-04 14:27:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...