Agricultură

2019-01-23, 15:20:33

Directorul ANIF: „La nivelul judeţului sunt pregătite 25 de proiecte pentru irigaţii. La aceste proiecte, cofinanţarea este zero”

Asociaţiile de udători din judeţ aşteaptă deschiderea submăsurii 4.3 ca să-şi poată depune proiectele. Potrivit directorului ANIF, Florin Barbu, la nivelul judeţului sunt deja pregătite 25 de proiecte pentru accesarea banilor europeni în vederea modernizării sistemelor de irigaţii.

Cererile de finanţare pentru submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice”, componentă infrastructură de irigaţii din PNDR 2014-2020, vor putea fi depuse în perioada 28 ianuarie - 31 august, ora 16.00. Fondurile disponibile pentru irigaţii vor fi de două sute de milioane de euro.

Potrivit directorului ANIF, Florin Barbu, la nivelul judeţului sunt deja pregătite 25 de proiecte, iar procedura de evaluare nu ar trebui să dureze mai mult de două luni.

„Anul trecut, la nivelul judeţului au fost 11-12 proiecte, însă acum sunt pregătite în jur de 25. Se aşteaptă data de 28 ianuarie ca să fie depuse la Centrul Regional Craiova, iar de aici pleacă către ANIF, unde sunt verificate. Evaluarea poate fi făcută în două luni, este o procedură aprobată între ANIF şi AFIR. Ar trebui ca în 60 de zile să se semneze cererea de finanţare şi să primească şi avansul de 50 la sută. La aceste proiecte cofinanţarea este zero, inclusiv TVA-ul este eligibil prin proiect, practic nu se plăteşte nimic”,
a spus Florin Barbu.

Faţă de sesiunea din 2018, anul acesta asociaţiile de udători au posibilitatea ca să-şi achiziţioneze şi echipamente de irigat cu 30 la sută din suma din proiect.

„Anul trecut nu aveau această posibilitatea, programul a fost modificat. Puteau face infrastructură principală, secundară, dar nu puteau lua echipamentele care să ducă apa la plante. Acum au posibilitatea să le achiziţioneze, un procent 30 la sută din proiect poate să fie solicitat pentru echipamente”, a adăugat directorul ANIF.
 

Comentarii

Redacţia

2019-01-23 15:20:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...