Naţional

2019-07-22, 15:31:51

Directorul Direcţiei Agricole, trimis în judecată pentru luare de mită şi fals în declaraţii

Procurorii DNA- Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a lui Dan Tănăsescu, director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Gorj, sub acuzaţia de luare de mită şi fals în declaraţii.

Potrivit unui comunicat de presă, remis luni de DNA, în perioada octombrie - decembrie 2018, Dan Tănăsescu, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, a pretins şi a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 lei.

„Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obţinerii, de către acele persoane, a subvenţiei pentru programul «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate». La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 lei), moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”,
se arată în comunicatul citat.

De asemenea, procurorii susţin că, din analiza declaraţiilor de avere din perioada 2014 - 2016 a rezultat faptul că Dan Tănăsescu nu a menţionat suma totală deţinută ca active financiare şi nici achiziţionarea de unităţi la un fond de investiţii.

Potrivit procurorilor, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător pentru sumele de 120.762 lei şi 30.130 euro.

Dan Tănesescu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în formă continuată, şi fals în declaraţii, în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj.

Sursa: mediafax.ro

Comentarii

Redacţia

2019-07-22 15:31:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...