Politică

2021-01-25, 13:40:16

Discuţie decisivă despre împărţirea funcţiilor de prefect şi subprefect. Ce se întâmplă în judeţul Olt

UPDATE: Discuţia din coaliţie cu privire la împărţirea funcţiilor de prefect şi subprefect a fost din nou amânată pentru lunea viitoare, potrivit declaraţiilor făcute de liderul USR, Dan Barna. ŞTIREA INIŢIALĂ: Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor au reluat luni, la prânz, negocierile privind împărțirea funcțiilor de prefect și subprefect. Şi judeţul Olt intră în discuţiile liderilor coaliţiei, preşedintele filialei USR, Fănel Bădici, urmând să preia una dintre funcţiile de subprefect.

Discuții despre împărțirea funcțiilor de prefect și subprefect au mai avut loc, dar liderii PNL, USR-PLUS și UDMR nu au reușit să ajungă la un consens pentru că, în unele județe, nu vor să renunțe la funcții.

La negocierile de până acum liderii coaliției au decis numărul funcțiilor care va reveni fiecărui partid. Astfel, PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS - 14, iar UDMR - 5, relatează Realitatea Plus.

În privința numărului subprefecților, PNL va numi 47, USR-PLUS - 28, iar UDMR - 10.

În ceea ce priveşte judeţul Olt, preşedintele filialei USR, Fănel Bădici, ar urma să devină subprefect înlocuindu-l pe Nicolae Hristescu (foto stânga), care a venit pe această funcţie susţinut de ALDE. Prefectul Florin Homorena şi subprefectul Octavian Olteanu, susţinuţi de PNL, ar urma să rămână pe funcţii.

Comentarii

Redacţia

2021-01-25 13:40:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...