Agricultură

2020-03-30, 16:10:02

DNA, sesizată în legătură cu neregulile din Programul Tomata din Olt

Neregulile din Programul Tomata 2019 vor ajunge pe masa DNA, după ce Corpul de control al ministrului Agriculturii a constatat că unele plăţi au fost făcute nejustificat.

Şefa Direcţiei Agricole Olt, Gabriela Andronie, a afirmat că în nota de control transmisă de către Ministerul Agriculturii se face referire la înaintarea raportului la DNA.

„Raportul va fi transmis la DNA, aşa se precizează în nota de control. Se face referire doar la fapte, nu la persoane. În cele trei zile cât au fost la noi, au verificat o serie de dosare, prin sondaj, şi sunt mai multe în neregulă. Dacă neregulile sunt imputabile vreunuia dintre angajaţii DAJ Olt, Corpul de control a cerut sesizarea Comisie de disciplină, după finalizarea anchetelor”, a declarat Gabriela Andronie.

La începutul acestei luni, Corpul de control al ministrului Agriculturii a fost sesizat de conducerea Direcţiei Agricole Olt, după ce au apărut suspiciuni de fraudă în mai multe dosare din Programul Tomata 2019.

Semnele de întrebare au apărut după ce un angajat al Direcţiei a semnalat că semnătura sa apare pe mai multe dosare ale fermierilor din Grădinari, Pleşoiu, Strejeşti, Tia Mare, Rusăneşti şi Cilieni, deşi nu avea ce căuta acolo. Se pare că totul a fost descoperit de inginerul Stancu Drigă, cel care era desemnat să verifice dosarele fermierilor din zona Tia Mare. Surse din cadrul DAJ Olt spun că prejudiciul s-ar ridica la 195.000 de euro, adică 65 de dosare înmulţit cu 3.000 de euro cât este subvenţia.
 

Comentarii

Redacţia

2020-03-30 16:10:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...