Agricultură

2018-01-09, 14:34:08

Doar 142 de porci din rasa Mangaliţa, în judeţ

Ministerul Agriculturii a cerut, în decembrie, Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt să efectueze o statistică privind toţi fermierii olteni care cresc porci din rasele Mangaliţa şi Bazna. Astfel, în urma centralizării s-a descoperit că în judeţ există doar 142 de porci din rasa Mangaliţa.

În vederea lansării Programului pentru stimularea creşterii porcilor din rase vechi, specifice micilor gospodări din mediul rural, Ministerul Agriculturii a solicitat, în prima parte a lunii decembrie, DAJ Olt efectuarea unei centralizări, prin care să se afle clar efectivul de porci din rasele Mangaliţa şi Bazna de la nivelul judeţului.

La o simplă numărătoare, autorităţile au aflat că în Olt sunt doar 142 de porci Mangaliţa, iar porcine din rasa Bazna nici nu ar exista.

„La nivel naţional sunt 35.000 de capete de porci Mangaliţa şi Bazna. Noi am inventariat, iar în judeţ Olt sunt 142 porci din rasa Mangaliţa. La nivel central s-a discutat dacă sunt scroafe suficiente care să asigure numărul de purcei pentru fermierii interesaţi să primească gratuit purcei în vederea derulării unui program”,
a spus Ion Anuţa.

Astfel, cei 142 de porci din rasa Mangaliţa sunt distribuiţi după cum urmează: 12 la Perieţi, 15 la Dobroteasa, 62 în două gospodării de la Găneasa, opt la Bobiceşti, opt la Optaşi, şase la Corabia, şapte la Icoana, câte zece în două gospodării la Rotunda şi patru la Bucinişu.

Comentarii

Redacţia

2018-01-09 14:34:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...