Agricultură

2019-05-08, 12:35:15

Doar 223 de olteni şi-au vizat carnetele de rentier agricol. Termenul expiră pe 31 august

Din cei 826 de rentieri câţi sunt înregistraţi la nivelul judeţului, doar 223 şi-au vizat carnetele. Aceştia mai au termen până pe 31 august să se prezinte la APIA Olt.

Potrivit datelor furnizate de APIA Olt, la nivelul judeţului sunt înregistraţi 826 rentieri. Aceştia se pot prezenta până pe 31 august 2019 la Centrul Judeţean Olt al APIA pentru obţinerea vizei aferente anului 2018. Doar 223 carnete de rentă viageră au fost vizate până la acest moment, însă numărul rentierilor scade de la an la an.

Pentru vizarea carnetului de rentier, solicitantul trebuie să semneze o declaraţie pentru obţinerea vizei anuale şi să ataşeze următoarele documente: carnetul de rentier agricol, actul de identitate, decizia de la comisia de expertiză medicală, procură notarială autentificată din care să reiasă că solicitantul este tutore legal al rentierului agricol, contactul de arendă încheiat până la 30 septembrie 2011 şi extras de cont pe numele rentierului agricol. Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului.

În cazul decesului, renta datorată acestuia pe anul trecut poate fi încasată de moştenitorii săi, însă aceştia trebuie să depună la oricare centru judeţean APIA carnetul de rentier al defunctului, certificatul de deces, actul de succesiune, C.I., împuternicirea sau declaraţia notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei, precum şi un extras de cont pe numele solicitantului.


Comentarii

Redacţia

2019-05-08 12:35:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...