Social

2019-04-16, 14:07:24

Doar 54 de veterani de război se mai află în evidenţele Casei de Pensii Olt

Din ce în ce mai puţini vârstnici, care au luptat pe front, se mai află în evidenţele Casei Judeţene de Pensii Olt. De la lună la lună, de la an la an, numărul eroilor care se mai află în viaţă scade. Potrivit datelor furnizate de Casa Judeţeană de Pensii Olt, se mai află în plată doar 54 de vetereani de război şi nouă văduve de război. Anul trecut, în decembrie, de ajutorul anual acordat de către stat pentru energie termică, au beneficiat 59 de veterani de război şi 13 văduve de război.

Scade de la o lună la alta numărul veteranilor de război din judeţul Olt. Potrivit datelor furnizate de Casa Judeţeană de Pensii, doar 54 de veterani de război şi nouă văduve se mai află în plată.

Veteranii de razboi beneficiază de indemnizaţie şi de sporul lunar, proporţional cu timpul cât au luptat în război şi de rentă, în cazul în care au fost decoraţi. De aceleaşi drepturi beneficiază şi văduvele de război care nu s-au recăsătorit, cu excepţia sporului lunar.

Văduva de război care are dreptul la pensia I.O.V.R. în condiţiile legii primeşte, pe lângă această pensie, şi pensia de asigurări sociale. Soţul supravieţuitor al veteranului de război, care nu s-a recăsătorit, beneficiază de jumătate din indemnizaţia de veteran de război şi din renta lunară, precum şi de jumătate din numărul calătoriilor gratuite cu trenul, la care avea dreptul soţul decedat.

Văduvele de veterani de război care nu s-au recăsătorit beneficiază de 100% din indemnizaţia de veteran de război, daca soţii acestora înaintea decesului nu au fost decoraţi cu ordine sau medalii de război ori cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial 1941-1945”.

La finele anului 2018, potrivit datelor Casei Judeţene de Pensii Olt, în plată se aflau 59 de vetereani de război şi 13 văduve de război.

Comentarii

Redacţia

2019-04-16 14:07:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...