Social

2018-12-04, 12:07:05

Doar două persoane cu dizabilităţi, din cele 56 care au participat la bursă, au fost selectate pentru probă de lucru

Persoanele cu dizabilităţi sunt din ce în ce mai greu integrate pe piaţa muncii. Din cele 56 de persoane cu nevoi speciale, care au trecut pragul bursei locurilor de muncă organizate luni, 3 decembrie, la sediul AJOFM Olt, doar două au fost selectate pentru a susţine pobă de lucru.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a organizat, pe 3 decembrie, bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi. 16 locuri de muncă vacante în meseriile operaror confecţioner, vânzător, zugrav, călcător,  muncitor necalificat în confecţii, muncitor necalificat în agricultură, îngrijitor animale, muncitor necalificat în construcţii au fost puse la dispoziţia celor care reuşesc din ce în ce mai greu să-şi găsească o slujbă.

Din cele 56 de persoane care au trecut pragul evenimentului, doar două au fost selectate pentru a susţine probă de lucru.

Mai mult, potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, în primele zece luni ale anului 2018, au fost încadrate în muncă doar 9 persoane cu handicap, dintre care una cu subvenţionarea locului de muncă.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, dar mai ales pentru a face mai uşoară integrarea acestora pe piaţa muncii, pe lângă serviciile de consiliere, orientare și reconversie profesională, inclusiv evaluarea gratuită a abilităților și competențelor profesionale, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează în muncă persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei pentru fiecare persoană cu dizabilităţi încadrată în muncă.Comentarii

Redacţia

2018-12-04 12:07:05

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...