Social

2020-05-07, 14:01:40

Doi angajaţi ai unei unităţi de cazare, din Balş, chemaţi la muncă, deşi erau în şomaj tehnic

ITM Olt a demarat o campanie de verificare în rândul angajatorilor care şi-au trimis lucrătorii în şomaj tehnic. Astfel, într-o pensiune din Balş, au fost descoperiţi la lucru doi angajaţi, deşi figurau în şomaj.

Inspectoratele Teritoriate de Muncă au obţinut aprobarea Ministerului Muncii de a demara controale în rândul angajatorilor cu privire la identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi fără contract individual de muncă, dar mai ales a celor care au contractele suspendate în baza şomajului tehnic, dar care continuă să meargă la serviciu.

Astfel, doar în câteva zile de la demararea acţiunii de verificare, au fost aplicate amenzi în valoare de 180.000 de mii de lei.

O societate din Dolj, cu punct de lucru în Balş, care avea ca obiect de activitate servicii de cazare, a fost depistată cu doi angajaţi aflaţi la serviciu, deşi contractele acestora de muncă erau suspendate în baza legii şomajului tehnic. Amenzile prevăzute pentru o astfel de abatere sunt la fel ca în cazul muncii la negru, astfel că societatea a fost sancţionată cu 40.000 de lei.

O altă societate, din Caracal, a fost descoperită cu şapte lucrători care munceau fără contracte legale. Amenda aplicată a fost de 140.000 de lei.

ITM Olt va continua acţiunile de control cu privire la identificarea persoanelor care lucrează fără forme legale.


Comentarii

Redacţia

2020-05-07 14:01:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...