Sănătate

2018-01-12, 14:08:41

Doi copii din Piatra-Olt, confirmaţi cu rujeolă. Aceştia sunt internaţi în spitalul din Slatina

Reprezentanţii DSP Olt au confirmat că la nivelul judeţului, în acest an, au fost confirmate două cazuri cu rujeolă. Este vorba de doi copii din Piatra-Olt, probele acestora fiind confirmate de Laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucureşti.

Cei doi copii primesc îngrijiri medicale de specialitate în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
 
Cei de la DSP Olt au precizat că micuţii sunt vaccinaţi.

„Este vorba de un copil de şapte ani, ce este complet vaccinat, şi de un altul de nouă ani, care a primit doar o doză. Nu sunt forme grave”,
au precizat specialiştii DSP Olt.

Acestea sunt primele cazuri din acest an, după ce în 2017, la nivelul judeţului au fost înregistrate 123 cazuri cu rujeolă confirmate, din care au fost instituite trei focare de infecţie asociată asistenţei medicale.

Reprezentanţii DSP Olt au precizat că toate cazurile au fost izolate în Secţiile de Boli Infecţioase din cadrul SJU Slatina, Spitalului Municipal Caracal şi Spitalului Orăşenesc Corabia, dar şi în alte spitale din ţară.

Comentarii

Redacţia

2018-01-12 14:08:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...