Doi medici arabi, în slujba corăbienilor. Unitatea medicală din Corabia nu mai are deficit

Dacă în anii trecuţi mai multe secţii erau în pragul colapsului din cauza lipsei medicilor, reprezentanţii Spitalului Corabia au reuşit să remedieze situaţia, iar unitatea medicală de la malul Dunării a scăpat de deficitul de medici. Printre medicii cooptaţi la Corabia se numără şi doi doctori arabi, un internist şi un medic de Anestezie Terapei Intensivă, ambii fiind acum în slujba corăbienilor.

Managerul Spitalului Orăşenesc Corabia, Cristian Filip, a precizat că nu se mai confruntă cu deficit de medici, mai mulţi doctori fiind angajaţi chiar în acest an.

„Nu mai avem probleme cu doctorii, pentru că au mai venit. În acest an, ni s-au alăturat doi neurologi, doi doctori pe Medicină Internă, unul este arab. El a mai adus şi un specialist ATI, în vară. Amândoi sunt din Palestina, au făcut facultatea la Craiova, apoi au plecat în Palestina. Ei îmi spun că s-au închis nişte spitale la ei şi s-au întors în România. Vor să rămână aici, sunt căsătoriţi cu oltence. Unul face naveta de undeva de la 40 de kilometri de Corabia, lângă Dăbuleni. Celălalt vine de la Craiova”,
a spus Filip.

Totodată, mai sunt aşteptaţi câţiva medici tineri în următoarea perioadă.

„Am discutat zilele acestea cu un medic pediatru, a luat examenul de medic specialist, iar săptămâna viitoare vine la Corabia. Avem un rezident care termină anul acesta, un ginecolog. Aşteptăm să termine un medic cardiolog, să vedem dacă va veni la Craiova. Este rezident şi are post la Corabia. Deci nu mai avem deficit. Nu mai suntem descoperiţi, iar acest lucru se vede şi în activitatea medicală. Dacă până acum nu puteam să facem cazurile contractate cu CAS Olt, anul acest am depăşit contractul destul de mult”,
a conchis managerul spitalului din Corabia.

Spitalul Orăşenesc Corabia deserveşte oraşul Corabia, adică peste 15.000 locuitori, dar şi pe cei din localităţile învecinate, adică 18 comune cu peste 60.000 locuitori.