Sănătate

2020-12-02, 09:09:26

Doi medici rezidenţi detaşaţi la SJU Slatina, iar alţi 30 de studenţi vor sprijini cadrele medicale din Olt în lupta cu pandemia

Prin ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, doi medici rezidenţi ATI, anul V de la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova sunt detaşaţi, pe o perioadă de şase luni, la SJU Slatina. De asemenea, 30 de studenţi la medicină vor ajuta cadrele medicale din Olt în lupta cu pandemia COVID-19.

Prefectura Olt anunţă că doi medici rezidenţi vor fi detaşaţi pe o perioadă de şase luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. De asemenea, în baza unui contract de voluntariat, 30 de studenţi la Medicină vor ajuta cadrele medicale din spitalele Slatina, Caracal şi Balş în lupta cu pandemia. Studenţii vor fi remuneraţi cu 2.500 de lei lunar. 

Pentru a spriji activitatea unităţilor spitaliceşti din judeţul Olt, s-a  decis detaşarea pentru o perioadă de 6 luni a doi medici rezidenţi ATI anul V de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina (Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659999/18.11.2020). Medicii îşi desfăşoară activitatea în unitatea medicală slătineană începând cu data de 18.11.2020, respectiv 09.12.2020”, transmite Prefectura Olt.

Cât priveşte voluntariatul celor 30 de studenţi la Medicină, jumătate dintre ei vor fi repartizaţi la SJU Slatina. 

„S-a mai decis repartizarea a 30 studenţi voluntari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova la trei unităţi medicale din judeţ, respectiv: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – 15 studenţi, Spitalul Municipal Caracal – 10 studenţi şi Spitalul Orăşenesc Balş – 5 studenţi (Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4649371/24.11.2020). Activitatea studenţilor la nivelul unităţilor spitaliceşti se va desfăşura în baza unui contract de voluntariat încheiat între studentul voluntar şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi a fişei de voluntariat emisă de unitatea spitalicească”, mai transmite prefectura Olt. 

Pentru activitatea desfăşurată în cadrul unităţilor spitaliceşti, studenţii voluntari vor beneficia de drepturile prevăzute la art. 9 din O.U.G. nr. 197/18.11.2020 privind unele măsuri în domeniul asistenţei medicale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv: 

- un premiu lunar de 2.500 lei (care se suportă din bugetul aprobat potrivit legii Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă);

- pentru studenţii voluntari care sunt repartizaţi la unităţi beneficiare din alte localităţi decât cele în care se află instituţiile de învăţământ la care sunt înmatriculaţi sau cele în care au domiciliul sau reşedinţa, la cererea acestora, se asigură:

a) cazarea şi masa, de către unitatea beneficiară sau de către autoritatea administraţiei publice de la nivel local sau judeţean pe raza căreia funcţionează unitatea beneficiară;

b) un premiu lunar suplimentar în cuantum de 20 de lei pe zi, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt;

c) transport, la începutul şi la terminarea perioadei de voluntariat, cu mijloacele specifice din dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi structurilor subordonate acestuia.

„Cele două unităţi spitaliceşti din judeţul Olt se află în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19, astfel încât îmbunătăţirea condiţiilor de lucru în aceste unităţi trebuie să fie preocuparea tuturor, a medicilor, a managerilor şi a noastră, a autorităţilor judeţene. Eforturile noastre nu se vor opri aici şi vom continua să sprijinim unităţile medicale din judeţ în orice demers menit să salveze vieţile oltenilor diagnosticaţi cu noul coronavirus” transmite prefectul judeţului Olt, Florin – Constantin Homorean. 


  


Comentarii

Redacţia

2020-12-02 09:09:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...