Eveniment

2018-10-12, 14:24:05

Doi olteni au murit înecaţi în Portugalia. Plecaseră doar de două zile la cules de măsline

Doi olteni, aflați de două zile în Portugalia, au murit înecați în Barajul do Piso. Bărbaţii au fost dați dispăruți marți seara şi de atunci au început operațiunile de căutare.

Trupurile neînsufleţite au fost descoperite miercuri la prânz de scafandrii și pompierii implicați în operațiunile de căutare.

Petre Trecere, de 49 de ani, din Osica de Jos, şi Marian Ştefan, de 43 de ani, din Fălcoiu, plecaseră la cules de măsline, în Portugalia. Ei au ajuns în weekend în localitatea Beringel.

Marţi, au mers la pescuit în zona Barajului do Piso. Pentru că era cald, cei doi olteni au intrat să facă o baie, moment din care nu au mai fost văzuţi. Potrivit autorităţilor portugheze, hainele, actele şi telefoanele mobile au fost găsite pe malul barajului.

Fiului olteanului de 49 de ani, un tânăr de 19 ani, era împreună cu cei doi când s-a petrecut tragedia, el fiind cel care a anunţat autorităţile.

Din păcate, familiile celor doi olteni nu au bani pentru repartierea trupurilor neînsufleţite. Autorităţile locale spun că se vor implica pentru ca cei doi bărbaţi să poată fi înmormântaţi acasă.

„Plecaseră de câteva zile în Portugalia, la muncă în agricultură, la cules de măsline, este vorba despre un bârbat din comuna noastră şi un prieten al acestuia din satul Cioroiu, comuna Fălcoiu. Din păcate, s-a întâmplat această nenorocire. Facem tot posibilul să ajutăm familia şi trupul neînsufleţit să poată fi adus acasă”, a declarat Marian Pistol, primarul din Osica de Jos.

Primarul din Fălcoiu spune că va acorda un sprijin de înmormântare familiei. Sora bărbatului de 43 de ani se ocupă să strângă banii necesari repatrierii.


Comentarii

Redacţia

2018-10-12 14:24:05

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...