Doi olteni, diagnosticaţi cu infecţia cu virusul West Nile, după ce au fost înţepaţi de ţânţari. Un bărbat se află în continuare internat într-un spital din Capitală

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, la nivelul judeţului au fost înregistrate două cazuri de infecţie cu West Nile, virusul transmis de ţânţari. Un bărbat, care are şi alte boli asociate, se află în continuare internat în spital.

Autorităţile locale au început perioada de supraveghere şi control a infecţiei cu virusul West Nile pentru acest sezon la finalul lunii mai. Astfel, până în prezent, la nivelul judeţului au fost înregistrate două cazuri de infecţie West Nile. Doi bărbaţi, unul de 62 ani şi altul de 76 de ani, ambii din mediul rural, au fost descoperiţi cu acest virus.

Cei de la DSP Olt anunţă că în primul caz diagnosticarea s-a făcut în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Slatina, iar bărbatul nu avea alte boli asociate. Al doilea bărbat a fost depistat în Spitalul Universitar Bucureşti, acesta având şi alte afecţiuni medicale. Acesta se află în continuare în grija medicilor.
 
„În  baza Metodologiei de supraveghere a infecţiei West  Nile, sezon 2019, orice persoană cu vârsta de peste 15 ani, care prezintă febră şi meningită, meningoencefalită sau encefalită este investigată pentru detectarea virusului West Nile”,
se arată într-un cominucat al DSP Olt.
           
În vederea diminuării numărului de cazuri cu infecţie West Nile, DSP Olt recomandă populaţie:

- să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;
- să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari;
- să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă, cu plase de ţântari;
- să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor;
- să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.