Învăţământ

2019-05-15, 13:12:44

Doi sportivi din Slatina susţin bacalaureatul pentru olimpici

Sportivii Adina Gabriela Cace (handbal) şi Marius Rădoi (tenis de masă), elevi ai Liceului cu Program Sportiv Slatina, susţin bacalaureatul mai devreme, în cadrul sesiunii speciale pentru olimpici care se desfăşoară, în perioada 16 mai - 5 iunie, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti.

Sesiunea specială a examenului național de bacalaureat este pentru absolvenţii de liceu din loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale și concursurile internaţionale sportive.

Adina Cace şi Marius Rădoi se numără printre cei 176 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 16 şi 17 mai.

Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel:
20 - 21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă);
22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională);
23 - 24 mai (evaluarea competenţelor digitale);
27 mai (Limba şi literatura română);
28 mai (proba obligatorie a profilului);
29 mai (proba la alegere a profilului şi specializării);
30 mai (Limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 mai (până la ora 12.00), depunerea eventualelor contestaţii fiind programată în cursul aceleiaşi zile (12.00 - 14.00). În intervalul 31 mai - 5 iunie vor fi soluţionate eventualele contestaţii şi afişate rezultatele finale.

Comentarii

Redacţia

2019-05-15 13:12:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...