Eveniment

2019-04-22, 14:25:03

Dosar penal pentru trei olteni prinşi de poliţiştii de frontieră la braconaj piscicol

Trei persoane sunt cercetate penal după ce au fost prinse de poliţiştii de frontieră din Olt, în timp ce pescuiau în perioada de prohibiție folosind unelte de pescuit interzise.

Potrivit unui comunicat remis de Serviciu Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, cei trei au fost descoperiţi, în zona localității Băbiciu - barajul Frunzaru.

Poliţiştii de frontieră le-au confiscat instrumentele de pescuit celor trei și au stabilit că acestea însumau 1.131 metri de plase de pescuit, cantitatea de 40 kg pește,o barcă pneumatică plus alte unelte de pescuit interzise.

Cei trei sunt acum cercetaţi penal.

„În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit un dosar penal cu trei infracțiuni și  trei persoane și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de ”pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit , pescuitul prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală cât și  pentru producerea, importul , deținerea , comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, fapte prevăzute și pedepsite de art.64,litera a,b și k din OUG 23/2008 cu aplicarea art.38 alin.1 Cod Penal”, se arată într-un comunicat remis de Poliţia de Frontieră Olt.


Comentarii

Redacţia

2019-04-22 14:25:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...