Eveniment

2019-06-10, 14:05:20

Dosare penale pentru doi olteni prinşi la pescuit, în perioada de prohibiţie, pe Olteţ şi Olt

Doi olteni s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistaţi de jandarmi, în timp ce pescuiau, în perioada de prohibiţie, pe râurile Olteţ şi Olt.

Cei doi au fost prinşi în cadrul unei acţiuni desfăşurate de Jandarmeria olt şi ANPA Muntenia, în perioada 7-9 iunie.

Potrivit jandarmilor, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Fălcoiu, a fost depistat, pe malul drept al râului Olteț, în zona localităţii, în timp ce pescuia cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice de pescuit și a trei unelte de pescuit comercial plurifilament, confecționate din plasă de relon cu lungimea de 80 metri fiecare, fără a deține autorizație de pescuit, în perioada de prohibiție.

Totodată,  pe malul drept al râului Olt, în zona localităţii Brîncoveni, a fost depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitate, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice de agrement și a două unelte de pescuit comercial, tip setcă monofilament, confecționate din plasă de nylon cu lungimea de 700 metri,  şi respectiv de 500 metri,  fără a deține autorizație de pescuit, în perioada de prohibiție.

În ambele cazuri, au fost deschise dosare penale.

„Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunile au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor”, transmit reprezentanţii Jandarmeriei Olt.

qÎn anul 2019, în perioada 11 aprilie - 9 iunie inclusiv, au fost instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Comentarii

Redacţia

2019-06-10 14:05:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...