Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a pus în aplicare măsurile pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, cu respectarea dispoziţiilor transmise de la nivelul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în perioada situaţiei de urgenţă în care ne aflăm .
La nivelul judeţului Olt există două abatoare autorizate sanitar veterinar ( Scorniceşti şi Potcoava ) . Având în vedere situaţia generată de evoluţia pandemiei COVID 19, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, în cazuri excepţionale, când distanţa de la fermă/exploataţia autorizată este mare, făcând imposibilă deplasarea până la abator, se poate aproba amenajarea unui spaţiu temporar (care îndeplineşte condiţiile de igienă, bunăstarea animalelor, eliminarea subproduselor, astfel încât sacrificarea mieilor să nu compromită siguranţa cărnii şi organelor) pentru sacrificare miei la nivelul fermei/exploataţiei autorizată/înregistrată sanitar-veterinar . Carnea de miel rezultată din sacrificarea în astfel de spaţii se comercializaeză doar către consumatorul final .
„Carnea de miel va ajunge în pieţe sau magazine doar de la abatoarele autorizate. Se va permite sacrificarea şi la ferme sau stâne care au autorizaţie sanitar-veterinară, sub asistenţă medicală şi cu îndeplinirea tuturor condiţiilor de igienă, însă carnea va ajunge doar la consumatorul final. Se vor stabili şi puncte de sacrificare, însă trebuie evitată aglomeraţia, având în vedere contextul în care ne aflăm”, a declarat Ştefan Nicolae, director adjunct al DSVSA Olt.
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, dar şi Circumscripţiile Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din localităţile Balş, Caracal, Corabia, Drăgăneşti Olt şi Slatina asigură permanenţa pe perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale .