Social

2021-07-05, 13:43:30

Două societăţi de construcţii, amendate de ITM Olt pentru munca la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a amendat cu 160.000 de lei două societăţi de construcţii, depistate cu şapte muncitori care nu aveau încheiate contracte de muncă. Una dintre are sediul social în Bucureşti, însă desfăşoară activităţi pe raza municipiului Slatina, în timp ce cealaltă societate este din Drăgăneşti-Olt.

În luna iunie 2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 206 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. 

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodata măsuri de remediere.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 257 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 150 sancțiuni, din care 138 avertismente și 12 amenzi în valoare totală de 182.500 lei.

În luna iunie 2021, inspectorii de muncă au identificat şapte persoane care desfășurau muncă nedeclarată (angajator din municipiul București, obiect activitate construcții, lucrări pe raza municipiului Slatina, 4 persoane fără forme legale, amendă 80.000 lei ; angajator din orașul Drăgănești-Olt, obiect activitate construcții, 3 persoane fără forme legale, amendă 60.000 lei). Angajatorilor care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei”, a precizat Bogdan Ţucă, purtător de cuvânt al ITM Olt. 

Cele mai frecvente nereguli depistate în timpul controalelor au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție, neefectuarea controlului medical periodic.


 


Comentarii

Redacţia

2021-07-05 13:43:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...