Social

2021-02-25, 14:31:46

Două societăţi din Slatina au disponibilizat colectiv peste 130 de muncitori

Pandemia COVID-19 a afectat aproape toate domeniile de activitate, iar tot mai multe persoane rămân fără un loc de muncă. Începutul de an a adus disponibilizări colective şi în Slatina. Potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, o societate de construcţii a concediat, în ianuarie, 74 de muncitori, iar o altă firmă, de confecţii textile, a renunţat în luna februarie la 59 de salariaţi.

De la începutul anului, două societăţi din Slatina au recurs la concedieri colective. Astfel, un constructor a disponibilizat 74 de persoane, iar o societate de confecţii a renunţat la 59 de salariaţi.

Persoanele disponibilizate colectiv vor fi luate în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. Acestea vor fi consiliate în vederea găsirii unui nou loc de muncă şi, totodată, li se va acorda indemnizaţie de şomaj potrivit legii.

La nivelul judeţului Olt, se află în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, aproximativ 10.000 de persoane, rata şomajului fiind de aproape 6%. 


Comentarii

Redacţia

2021-02-25 14:31:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...