Agricultură

2019-01-16, 12:55:40

Două staţii antigrindină vor fi înfiinţate la Tia Mare şi Vişina

Staţiile antigrindină din localităţile Sâmbureşti, Grădinile, Poboru şi Cilieni au devenit funcţionale, anul trecut. Alte două astfel de staţii vor fi construite la Tia Mare şi Vişina.

În afara punctului de lansare antigrindină de la Dobroteasa, inaugurat în 2016, la nivelul judeţului mai funcţionează şi staţiile din localităţile Poboru, Sâmbureşti, Cilieni şi Grădinile. Sistemele antigrindină sunt extrem de utile, pentru că în aceste zone vorbim de suprafeţe agricole extinse, podgorii şi livezi, iar pagubele înregistrate în cazul unor căderi masive de grindină pot fi foarte mari.

Potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu, anul trecut doar din staţia de la Dobroteasa au fost lansate rachete antigrindină.

Reprezentantul DAJ Olt a precizat că două noi staţii vor fi înfiinţate în judeţ.

„Au fost finalizate, în 2018, puncte de lansare în următoarele localităţi: Sâmbureşti, Grădinile, Poboru şi Cilieni. Pentru acest an vor mai fi date în folosinţă încă două staţii antigrindină, una la Tia Mare şi alta la Vişina”,
a spus Drăghicescu.


Comentarii

Redacţia

2019-01-16 12:55:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...