Sănătate

2017-04-05, 14:43:47

Două zile cu conferinţe medicale, la Slatina. Start la prima ediţie a „Zilelor Medicale Slătinene”

ORL-işti, chirurgi, radiologi, neurologi, urologi, legişti, ginecologi şi dermatologi, dar şi asistenţi de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina se vor reuni, timp de două zile, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina. Astfel, joi, se va da startul primei ediţii a „Zilelor Medicale Slătinene”, urmând a fi prezentate 37 de lucrări ştiinţifice.

Cei mai cunoscuţi medici ai spitalului slătinean vor expune, joi şi vineri, lucrări ştiinţifice şi cazuri deosebite pe care le-au întâlnit de-a lungul carierei.
 
Evenimentul va începe joi, la ora 12.00, prima prezentare aparţinând medicului George Craioveanu, cel care a iniţiat la Slatina intervenţii chirurgicale faciale reconstructive. Graţie acestui medic, care a participat la stagii de pregătire în Germania, Italia şi New York, pacienţii olteni nu mai sunt puşi pe drumuri şi se pot opera la Slatina în cazul unor traumatisme suferite sau pentru excizarea tumorilor, fiindu-le reconstruite porţiunile feţei sau ale gâtui ce au fost afectate.

Tot în prima zi îşi vor prezenta lucrările chirurgul Gabriel Chiriac, neurologul Renică Diaconescu, chirurgul plastician Constantin Corbea, dar şi legiştii Radu Liviu şi Sorin Lesnic.

Evenimentul de la Slatina va debuta a doua zi tot la ora 12.00, asistentul Nuşa Iancău urmând a prezenta lucrarea „Naşterea - un miracol”. Ginecologul Adela Manta va aduce în discuţie o temă de actualitate în societatea modernă, aceasta vorbind asistenţei despre „Operaţia de cezariană între modă şi necesitate”.

Pentru că orice intervenţie chirurgicale implică şi un anestezist, medicul Alina Chiriac va expune care sunt implicaţiile anesteziei spinale pentru femeile ce suferă o cezariană.

Ziua va continua cu medicul Mihaela Muntean care va prezenta „Aspecte citologice în screeningul de prevenţie al cancerului cervical”.

„Lucrările reflectă activitatea de la nivelul spitalului slătinean”


Prima ediţie a acestui eveniment este aşteptată cu interes de reprezentanţii unităţii medicale slătinene. Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, şi-ar dori ca această conferinţă medicală să devină o tradiţie la Slatina.


„Începând cu acest an, SJU Slatina iniţiază acest proiect ce ne dorim să devină o tradiţie. «Zilele Medicale Slătinene» se va desfăşura timp de două zile, pe 6 şi 7 aprilie, la Centrul Cultural «Eugen Ionescu» Slatina, unde colegii noştri medici şi asistenţi vor face prezentări în care se va reflecta, în special, activitatea profesională de la nivelul Spitalului Slatina. Vor fi prezentări adresate în principal profesioniştilor din domeniul medical. În cea de a doua zi, avem unele prezentări care se adresează şi publicului larg, dar sunt tot cu temă medicală. La ediţiile următoare, încercăm să atragem participanţi din rândul personalului medical, dar şi din rândul oficialităţilor şi instituţiilor cu care spitalul nostru colaborează”, a spus Cătălin Pătru.

Comentarii

Redacţia

2017-04-05 14:43:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro