Agricultură

2019-05-13, 14:47:24

Drăghicescu: „Ne dorim ca porcii din rasele Bazna şi Mangaliţa să fie profitabili şi pentru procesatori”

În judeţ a existat un blocaj privind Programul de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa, după ce procesatorii au refuzat să achiziţioneze suinele cu 11 lei kilogramul. Reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt îşi doresc ca acest Program să devină profitabil şi pentru procesatori.

În timp ce Programul Tomata a avut mare succes în rândul fermierilor olteni, judeţul fiind pe primul loc la nivel naţional privind numărul de cereri, Programul de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa nu s-a bucurat de acelaşi succes.

Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că îşi doreşte ca situaţia să se deblocheze, iar Programul să fie profitabil şi pentru procesatori, care să preia porcii.

„Sperăm ca procesatorii să dea curs Programului şi să preia porcii la 11 lei kilogramul, aşa cum s-a stabilit prin contract. Preţul kilogramului de carne de porc este în creştere şi ne dorim ca situaţia să se deblocheze, iar porcii din rasele Bazna şi Mangaliţa să fie profitabili şi pentru procesatori”, a spus Drăghicescu.

Furnizorii de purcei, crescătorii şi procesatorii, în baza cererii, pot solicita înscrierea în Program, pe toată durata de desfășurare a acestuia, cu condiția ca cererea de plată și documentele însoțitoare să se depună cu respectarea termenului prevăzut, dar nu mai târziu de 10 decembrie 2020.

Comentarii

Redacţia

2019-05-13 14:47:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...