Agricultură

2018-12-17, 12:04:21

Drăghicescu: „Stratul de zăpadă va asigura protecţia culturii de grâu. Situaţia rămâne incertă la rapiţă”

Precipitaţiile din ultima perioadă sunt pe placul fermierilor olteni. Stratul consistent de zăpadă va asigura protecţia culturii de grâu, însă specialiştii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt spun că situaţia rămâne incertă la rapiţă.

Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, spune că precipitaţiile căzute în ultima perioadă au fost însemnate şi este posibil ca, sub stratul de zăpadă, grâul să răsară, acolo unde deja nu a răsărit. Nu se ştie exact ce recoltă va fi obţinută la rapiţă, aceasta fiind grav afectată de lipsa precipitaţiilor din această toamnă.   
 

„Este foarte bine pentru grâu. Acolo unde nu este răsărit, tragem speranţa că o să răsară sub stratul de zăpadă. Grâul răsărit are asigurată o protecţie contra temperaturilor geroase ce vor urma. Si rapiţa are o protecţie, dar rămâne o cultură incertă. Nu ştim dacă vom ajunge să recoltăm ceva la nivelul judeţului. Acolo unde este răsărită, sperăm că vom ajunge să recoltăm, iar producţia să-i bucure pe fermieri”, a spus Drăghicescu.

Potrivit datelor DAJ Olt, în ultima săptămână au căzut 40 de litri de apă pe metrul pătrat, iar stratul de zăpadă variază la nivelul judeţului între 15 şi 25 de centimetri.

Comentarii

Redacţia

2018-12-17 12:04:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...