Sănătate

2019-02-07, 14:56:09

DSP Olt a primit o nouă tranşă de vaccin antigripal. 1.500 de doze vor ajunge la medicii de familie din judeţ

Oltenii vor mai avea la dispoziţie 1.500 de doze de vaccin antigripal, acestea urmând să ajungă la medicii de familie din judeţ, care şi administrează serul.

Pe fondul creşterii alarmante a numărului oltenilor diagnosticţai cu gripă şi celor patru decese de la nivelul judeţului, tot mai mulţi locuitori ai judeţului şi-au manifestat intenţia să se vaccineze. Medicul şef al DSP Olt, Marinela Madan, a precizat că 90 de medici de familie din judeţ au solicitat suplimentarea dozelor de vaccin antigripal.

„Am mai primit 1.500 de doze de vaccin antigripal, acestea vor fi ridicate vineri. Le vom distribui medicilor de familie care au cerut suplimentarea. Astfel, 90 de medici de familie mai au nevoie de doze, practic vom asigura cam 20 la sută din ceea ce au cerut ei. Ne dorim ca ei să fie serioşi, iar serul chiar să ajungă la pacient. Spitalele din judeţ nu ne-au mai solicitat doze”,
a spus medicul Marinela Madan.

În acest sezon rece, la nivelul judeţului au murit din cauza gripei: un bărbat din Icoana, de 54 de ani, şi trei femei: una de 41 de ani, din Vişina, şi două din Balş, de 65 de ani şi, respectiv, 57 de ani. Totodată, alte 110 persoane au fost diagnosticate cu gripă.

Comentarii

Redacţia

2019-02-07 14:56:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...