Sănătate

2022-01-10, 11:00:00

DSP Olt a refăcut deciziile de izolare, pentru persoanele testate pozitiv, cu noile perioade scurtate

Persoanele testate pozitiv cu Covid-19 înainte de emiterea noului ordin care stabileşte reducerea perioadei de izolare primesc noi decizii din partea DSP Olt. Astfel, persoanele vaccinate vor sta în izolare 7 zile, în timp ce cele nevaccinate 10 zile.

Pacienţii cu infecţia SARS-CoV-2 asimpotomatici sunt, potrivit noului ordin publicat în Monitorul Oficial, cu aplicabilitate de astăzi, 10 ianuarie, izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi prin medicul de familie pentru o perioadă de 10 zile pentru persoanele nevaccinate şi 7 zile pentru cele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile.

Prin urmare, DSP Olt a refăcut deciziile de izolare a celor confirmaţi pozitiv înainte de emiterea noului ordin, astfel încât perioadă să fie scurtată conform noilor prevederi.

Înaintea noului ordin, persoanele confirmate pozitiv erau obligate să stea în izolare 14 zile. La nivel judeţului Olt, aproximativ 150 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Modificările privind carantina aprobate de CNSU, valabile începând de astăzi, 10 ianuarie:

    ​- reducerea perioadei de carantină de la 14 la 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile.
    - reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoane nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile
    - pentru contacții direcți ai unui caz COVID-19 - carantină de 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală și de 10 zile pentru persoane nevaccinate.

Pricipalele măsuri de prevenire a răspândirii virusului pot fi consultate aici.


Comentarii

Redacţia

2022-01-10 11:00:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...