DSP Olt: „Cancerul generat de virusul papiloma poate fi prevenit prin vaccinare”

În Săptămâna Europeană a Vaccinării, DSP Olt duce o campanie de conştientizare a oltenilor privind beneficiile administrării vaccinurilor. Specialiştii olteni spun că prin vaccinare pot fi prevenite boli grave.

Până pe 30 aprilie, DSP Olt va celebra Săptămâna Europeană a Vaccinării, prin care se încearcă conştientizarea oltenilor privind beneficiile vaccinării.

Prin Programul Naţional de Vaccinare derulat de Ministerul Sănătăţii, copiii sunt imunizaţi gratuit împotriva tuberculozei, Hepatitei B, tetanosului, difteriei, tusei convulsive, infecţiei pneumococice, infecţiei cu haempohilus, poliomielitei, rujeolei, rubeolei şi oreionului.

„Vaccinurile şi-au dovedit eficienţa în timp prin scăderea drastică a numărului de îmbolnăviri, a complicaţiilor bolilor, cât şi a deceselor. Dacă în era prevaccinală, o epidemie afecta populaţia de ordinul sutelor de mii, milioanelor de cazuri, în era actuală, epidemiile se manifestă cu îmbolnăviri de ordinul sutelor sau miilor, iar rata fatalităţii este de 1-3 la sută sau chiar absentă. Din păcate, curentele antivaccinare susţinute în mod artificial riscă să scadă încrederea unor grupuri în vaccinarea ca metodă de prevenţie, fapt care, pe termen mediu sau lung, va aduce dezavantaje greu de cuantificat prin generarea unor mase de populaţie receptive la bolile transmisibile”,
se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Specialiştii olteni spun că inclusiv cancerul generat de virusul papiloma poate fi prevenit prin vaccinare.

„Epidemiile recente subliniează responsabilitatea regională care este a noastră, a tuturor, de a menţine sub control bolile care pot fi prevenite prin vaccinare: tuberculoza, Hepatita A şi B, rujeola, rubeola, varicela, oreion, poliomielita, infecţii pneumococice, infecţia cu haemophilus, febra galbenă, febra tifoidă şi cancerul generat de virusul papiloma”,
spun cei de la DSP Olt.