Sănătate

2017-01-09, 14:52:17

DSP Olt recomandă oltenilor să se vaccineze împotriva gripei

Pentru că tot mai mulţi oameni sunt afectaţi de viroze şi chiar gripă, reprezentanţii DSP Olt recomandă oltenilor să evite deplasările şi să nu se expună la ger. Mai mult de atât, ca măsură de prevenţie împotriva gripei, oltenii trebuie să se vaccineze antigripal.

Reprezentanţii DSP Olt au început din octombrie să supravegheze numărul cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii pentru sezonul 2016-2017, care creşte de la o lună la alta, tot mai mulţi olteni fiind afectaţi.

Potrivit specialiştilor olteni, vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică, mai ales că în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt au intrat 23.400 de doze de vaccin gripal.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră persoanele cu risc cele cu vârsta cuprinsă între şase luni - 64 de ani care au afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm, gravidele, medici sau cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, dar şi bătrânii cu vârsta de peste 65 de ani.

Serviciul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii din cadrul DSP Olt recomandă populaţiei să evite deplasările în zilele cu temperaturi extrem de scăzute, iar în cazul apariţiei unor simptome de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este nevoie de consultarea medicului.

„Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice. În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor, aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Comentarii

Redacţia

2017-01-09 14:52:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro