Sănătate

2018-03-19, 12:57:07

DSP Prahova face controlul de fond la Spitalul Judeţean Slatina

Încă de săptămâna trecută, o echipă de inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru controlul anual.

DSP Prahova verifică în cadrul Spitalului Slatina asigurarea circuitelor medicale, condiţiile de igienă sau situaţia infecţiilor nosocomiale. Directorul medical al SJU, Cătălin Pătru, spune că inspectorii din Prahova vor fi şi săptămâna aceasta la Slatina, urmând ca după finalizarea controlului să întocmeaască un raport ce va fi transmis Ministerului Sănătăţii.

Pătru spune că, până acum, nu au fost găsite probleme grave.

„Din fericire, nu suntem un spital cu probleme grave. Lucruri curente, mobilier deteriorat pe care vrem să-l schimbăm, chestiuni care ţin de activitatea permanentă în care intervine uzura. Am avut, în Secţia de Boli Infecţioase o depăşire a efectivului, chiar lunea trecută când au venit ei. Şi astăzi suntem la fel. Dar în condiţiile în care suntem cu vremea, nici nu mă aştept la altceva. Au văzut că s-a depăşit capacitatea secţiei, noi le-am explicat şi de ce, acum rămâne de văzut dacă vor considera o încălcare a normelor sau dacă putea fi evitată. Din punctul nostru de vedere, nu putea fi evitată această depăşire, pentru că discutăm numai de pacienţi care aveau nevoie de spitalizare. Vorbim despre bolile de sezon, de boli eruptive la copii - am avut 15 copii cu rujeolă, acum mai sunt 12. Nu aveam unde să-i ducem, decât să-i ţinem la Infecţioase. Situaţia este una punctuală, trece sezonul virozelor şi totul revine la normal. Per total, când facem media anuală, nu avem depăşiri”,
a precizat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Cătălin Pătru.

Reprezentanţii DSP Prahova vor verifica, până la finalul acestei luni, toate unităţile sanitare din judeţ, după care vor întocmi raportul ce va ajunge pe masa ministrului Sănătăţii.

Comentarii

Redacţia

2018-03-19 12:57:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...