Societate

2017-04-08, 16:30:00

DSVSA Olt, amenzi de aproape 50.000 de lei. Mieii sacrificaţi în cele cinci centre avizate temporar din judeţ nu pot ajunge în centre autorizate

Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, specialiştii DSVSA Olt intensifică controalele în această perioadă, când oltenii îşi fac aprovizionarea pentru Sărbătorile Pascale. Astfel, DSVSA Olt a aplicat amenzi în valoare de 49.000 lei, iar controalele intensive vor continua până la mijlocul acestei luni.

Reprezentanţii DSVSA Olt au stabilit pentru această perioadă un program prelungit de lucru, între 07.00-17.00 de luni până sâmbătă, iar duminica de la 08.00-16.00, fiind pus la dispoziţia consumatorilor un tel verde 0800.826787, unde pot reclama toate neregulile constatate.Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare, DSVSA Olt a demarat ample controale, în această perioadă.

 

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a declarat că numai în această lună au fost aplicate amenzi în valoare de 49.000 lei.

 

„DSVSA Olt a început acţiunile specifice Sărbătorilor Pascale. De la începutul lunii au fost efectuate 61 de controale, fiind aplicate patru sancţiuni: două avertismente şi cinci amenzi contravenţionale în valoare de 49.000 lei. Dacă sunt depistate abateri de la normele sanitar veterinare, oltenii pot reclama toate neconformităţile constate la tel verde 0800.826787. Consumatorii trebuie să se aprovizioneze numai din unităţi autorizate sanitar veterinare”, a spus Bolborea.Cinci primării din judeţ, Caracal, Drăgăneşti, Balş, Slatina şi Osica au solicitat DSVSA Olt avizarea temporară a târgurilor pentru această perioadă.„Toate carcasele de miel rezultate în urma sacrificărilor din aceste centre vor fi numai pentru consum propriu şi nu au voie să ajungă în centre autorizate sanitar veterinar. Carcasele vor purta o ştampilă de formă rotundă, care este valabilă doar pe perioada 1 aprilie - 14 aprilie, pe perioada cât este acordată această derogare”, a adăugat Bolborea.

Comentarii

Redacţia

2017-04-08 16:30:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro