Actualitate

2019-11-25, 13:49:43

DSVSA Olt, ample controale de Sărbători. Verificări şi în trafic alături de poliţişti pentru a se vedea cum este transportată carnea de porc

În perioada 28 noiembrie - 7 ianuarie, DSVSA Olt va intensifica acțiunile de control, cu scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare și răspândirii virusului pestei porcine africane. Din echipele de control vor face parte şi poliţişti, urmând a fi efectuate verificări şi în trafic.

Inspectorii DSVSA Olt vor verifica dacă operatorii din sectorul alimentar respectă măsurile privind combaterea pestei porcine africane, condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la trasabilitatea, ambalarea, transportul, depozitarea și comercializarea cărnii proaspete de porc, precum și a modului de marcare şi certificare a cărnii proaspete, a cărnii tocate, a cărnii preparate şi a produselor din carne de porc sau care conţin carne de porc.

Astfel, la nivelul DSVSA Olt vor fi constituite echipe, care, în colaborare cu reprezentanţii IPJ Olt, vor efectua controale oficiale privind: verificarea modului de sacrificare a porcilor care se va realiza în unităţi de abatorizare sau a modului de respectare a cerințelor legislației aplicabile comerţului cu porcine, carne de porc și produse din carne de porc și a măsurilor privind restricționarea mișcărilor de porci, ca urmare a apariției și evoluției focarelor de pestă porcină.

De asemenea, se vor realiza controale în trafic, pentru a se verifica dacă sunt respectate condițiile legale pentru transportul animalelor, cărnii și produselor din carne.

Vor fi făcute controale şi privind comercializarea ouălor şi produselor din ouă, laptelui şi produselor lactate, precum și a peştelui şi a produselor din pescuit.

Echipele de control vor verifica pieţele agro-alimentare, abatoarele, unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, carmangeriile, măcelăriile, unităţile de alimentaţie publică, pizzeriile, cantinele, unităţile de tip catering, cofetăriile, patiseriile, laboratoare de cofetărie şi patiserie, pensiunile turistice, unităţi de tip hypermarket şi supermarket, dar şi magazinele alimentare.

Totodată, cu ocazia acestor controale, o atenție deosebită va fi acordată verificării condițiilor sanitare veterinare și de igienă existente în locurile organizate periodic de către autoritățile locale, în vederea comercializării unor alimente care prezintă caracteristici tradiționale, cum ar fi târguri de Crăciun.

Comentarii

Redacţia

2019-11-25 13:49:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...