Comunitate

2017-04-12, 16:14:51

DSVSA Olt, zeci de pieţe, târguri şi unităţi alimentare din judeţ, verificate în doar trei zile. Nu au scăpat nici grătarele cu mici

Pentru că Sărbătorile Pascale se apropie, DSVSA Olt a intensificat controalele, încercând astfel să prevină apariţia toxiinfecţiilor alimentare. Zeci de pieţe, târguri şi unităţi alimentare din judeţ au fost verificate. Nu au scăpat nici grătarele cu mici, pentru că puţini olteni tranzitează un târg fără să-i guste. Controalele vor continua şi zilele acestea.

Reprezentanţii DSVSA Olt au efectuat o serie de controale la finalul săptămânii trecute. Echipele constituite au urmărit respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de sacrificare, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică.

Doar în cele trei zile, au fost verificate trei pieţe agroalimentare din judeţ, şapte magazine alimentare, 12 târguri de animale şi 22 de unităţi de alimentaţie publică (grătare mici), patru unităţi mobile de preparare a gogoşilor şi produselor de tip fast-food, identificate în cadrul târgurilor.

În urma acestor controale, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.800 de lei, precum şi opt avertismente pentru nerespectarea condiţiilor sanitare veterinare privind manipularea igienică a produselor, precum şi desfăşurarea activităţii în spaţii nerecorespunzătoare, fără respectarea condiţilor de igienă.
 

Comentarii

Redacţia

2017-04-12 16:14:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro