După ce a preluat în administrare alimentarea cu apă şi canalizarea din Balş, CAO pregăteşte investiţii de peste 16 milioane de euro

Începând cu 1 august, Compania de Apă Olt a preluat în administrarea serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare din oraşul Balş. Pe termen scurt, reprezentanţii Companiei vor să rezolve problemele privind apa potabilă, înregistrându-se depăşiri de valori la nitriţi, nitraţi şi amoniac.

Pe termen lung, în Balş, vor fi realizate investiţiile cu accesarea de fonduri europene prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare (POIM): reabilitare foraje, reabilitare staţii de tratare, reabilitare staţii de pompare, reabilitare rezervoare, reabilitare conductă aducţiune, reabilitare reţea de distribuţie apă potabilă, extindere reţea de distribuţie apă potabilă. Valoare investiţiei propuse în Studiul de Fezabilitate pentru sistemul de alimentare cu apă depăşeşte 7,5 milioane euro, fără TVA.

Pentru sistemul public de canalizare şi epurarea apelor uzate s-au prevăzut următoarele lucrări: extindere reţea de canalizare, reabilitare reţele de canalizare existente, staţii de pompare ape uzate noi şi conducte de refulare aferente, staţii de pompare ape uzate reabilitate, creşterea eficienţei treptei existente de preepurare a staţiei de epurare. Valoarea investiţiei propuse în Studiul de Fezabilitate pentru sistemul de canalizare este de peste 9 nouă milioane de euro, fără TVA.

Directorul CAO, Cătălin Uşurelu, a declarat că prioritatea Companiei, pe termen scurt, este rezolvarea problemelor pe care le are Balşul cu apa potabilă, înregistrându-se depăşiri de valori la nitriţi, nitraţi şi amoniac.

„Vom face şi noi analiză la apă şi căutăm soluţii pentru termen scurt, până reuşim să implementăm proiectul cu fonduri europene. La Balş este prevăzută şi o staţie de tratare, ca şi la Slatina. Pentru că sunt depăşiri mari de nitraţi, nitriţi şi amoniac”, a declarat Uşurelu.