Comunitate

2018-12-21, 12:37:51

După ce au ascuns porcii morţi de pestă porcină, doi olteni din Rusăneşti nu vor fi despăgubiţi. Aceştia au fost şi amendaţi

Cei doi proprietari din Rusăneşti care nu au anunţat medicii veterinari despre moartea porcilor din gospodării au fost pedepsiţi de autorităţi. Aceştia nu vor primi despăgubiri pentru porcii morţi din cauza virusului pestei porcine africane. Mai mult de atât, aceştia sunt nevoiţi şi să scoată bani din buzunar pentru a plăti amenda de trei mii de lei.

În urma anchetei epidemiologice efectuate de către medicii veterinari, reprezentanţii DSVSA Olt au stabilit ca doi olteni din comuna Rusăneşti, care au ascuns moartea porcilor din gospodării, să nu primească despăgubiri. DSVSA Olt a anunţat că aceştia au fost şi amendaţi.

„Doi proprietari din localitatea Rusănești nu sunt despăgubiți, având în vedere că din ancheta epidemiologică efectuată de medicii veterinari s-a dovedit că aceștia nu au anunțat medicul veterinar de liberă practică împuternicit și nici DSVSA Olt despre moartea suinelor pe care le dețineau. În cazul lor a fost aplicată şi măsura sancționării contravenționale conform H.G. 1214/2009, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 3.000 lei”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.


Comentarii

Redacţia

2018-12-21 12:37:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...