Comentariul Gazetei

2018-11-20, 14:19:44

E şi Iohannis interesat de stabilitatea ţării...

Înţeleg că Guvernul/Guvernele PSD sunt de rău augur pentru ţară şi că domnii Iohannis, Cioloş şi Orban ar face o treabă mult mai bună doar dacă ar fi lăsaţi de pesedeii cei răi. Doar că în democraţie lucrurile nu stau chiar aşa, iar cel care câştigă alegerile decontează ceea ce a făcut abia după patru ani. Trebuie să ai răbdare, să te pregăteşti în Opoziţie şi atunci când ai oportunitatea să câştigi alegerile. Or, PSD câştigă la alegeri încă din anul 2012, iar erodarea guvernamentală nu-şi face treaba cum trebuie, social-democraţii conducând chiar şi în aceste condiţii în sondaje.

E urât ce face Dragnea acum! Incontestabil. Pune în funcţii oameni care îi sunt fideli sau care îi datorează ceva, obedienţi, care n-ar scrâşni să ducă la îndeplinire ceva doar pentru că Daddy le cere. M-am simţit jignit când l-am văzut pe Andruşcă ăla la Economie şi cred că Bădălău, noul ministru, e făcut din acelaşi aluat, doar că ştie să vorbească atunci când i se pun microfoanele în faţă. Ecaterina Andronescu, cea care a reuşit în trecut să distrugă şcolile profesionale, e o altă propunere care nu-şi avea locul la Educaţie. Şi mai sunt şi alţii, miniştri şi viitori miniştri, care mai bine şi-ar vedea lungul nasului.

Dar mult mai urât şi lipsit de responsabilitate este ceea ce face Iohannis. I-a refuzat pe Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer, la ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, dar l-a acceptat pe Bădălău la ministerul Economiei, iar o săptămână în urmă o acceptase pe Ecaterina Andronescu. Nu mai zic că, fără să crâcnească, a semnat decrete de numire pentru nu mai puţin de trei premieri PSD, în decurs de doi ani.

Ieşirea de marţi a preşedintelui este ceea ce americanii ar numi „publicity stunt”, o mişcare de PR, fără consistenţă, aşa cum Iohannis a lucrat de patru ani încoace. Îl interesează doar să-şi consolideze imaginea anti-PSD, în vederea alegerilor din toamna anului viitor. Mi se pare că nu-l interesează deloc stabilitatea ţării, chiar dacă invocă tot mai des că e nevoie de responsabilitate având în vedere preluarea preşedinţiei Comisiei Europene, anul viitor.

Poate că pare că Iohannis are un ascendent asupra PSD acum, dar staţi să vedem următoarele propuneri de miniştri.

Comentarii

Redacţia

2018-11-20 14:19:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...