Economie

2019-01-23, 14:36:39

Echipamente de cercetare-dezvoltare, la Alro, prin fonduri europene. Dobra: „Este un obiectiv vârf de lance în domeniu”

Trei echipamente de cercetare-dezvoltare au fost achiziţionate de Alro Slatina, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare totală de peste 115 milioane lei, investiţia permiţând trecerea de la o producţie de masă la o producţie de top, în domeniul automotive şi aeronautic, printre clienţi numărându-se Boeing şi Airbus.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, având o valoare totală de 115.037.887,76 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 35.984.347,05 lei.
Directorul general al Alro Slatina, Gheorghe Dobra, a declarat miercuri, în cadrul conferinţei de închidere a proiectului, că investiţia va duce a îmbunătăţirea substanţială a activităţii companiei.

„Este un obiectiv, din start vă spun, vârf de lance în domeniu, un obiectiv care ne va ajuta să îmbunătățim substanțial activitatea în următorii ani. Obiectivul general este reprezentat de dezvoltare cercetării, dezvoltării tehnologice și inovării, în scopul creșterii competitivității economice a întreprinderii prin inovare, respectiv îmbunătățirea infrastructurii de cercetare și inovare și a capacităților de excelență a întreprinderii”, a declarat Dobra.

Ca parte a implementării proiectului, specialiştii Alro vor participa cu lucrări ştiinţifice la mai multe simpozioane internaţionale, primul urmând să se desfăşoare în Statele Unite.

„Ne propune să dezvoltăm tehnologii care apoi să se aplice în Direcția Operațională Aluminiu Prelucrat, precum și să participăm cu lucrări științifice atât la nivel european, cat și mondial. Deja am făcut câteva teste și anul acesta vom participa la conferința TMS care va avea loc în SUA, la San Antonio, în Texas, una din cele mai mari din acest domeniu. Avem trei lucrări pregătite de colegii noștri din cercetare”, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, managerul Secţiei Cercetare-Dezvoltare, Florea Sterie.

Implementarea proiectului a dus şi la crearea a 30 de noi locuri de muncă, în Departamentul Cercetare-Dezvoltare al Alro. Este vorba despre cinci ingineri şi 25 de muncitori-tehnicieni.

„Ne dorim ca ei să fie nucleul acestui departament, nu ne vom opri aici”, a declarat directorul de Resurse Umane al Alro, Nicu Durău.

Comentarii

Redacţia

2019-01-23 14:36:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...