Eveniment

2018-10-04, 10:22:40

Elena Ghencea, soţia regretatului Visi Ghencea, a încetat din viaţă

Elena Ghencea, soţia regretatului om de cultură Visi Ghencea, s-a stins din viaţă, miercuri, la un spital din Capitală, după o îndelungă luptă cu o maladie necruţătoare.

Elena Ghencea avea 64 de ani, şi din anul 2014 ieşise la pensie de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Valeru Ciurea, un apropiat al familiei Ghencea, a declarat că a fost o prezenţă discretă în viaţa publică, trăind „în umbra lui Visi”.

„Niciodată n-a fost în lumina reflectoarelor, ea a trăit în umbra lui Visi. Ştiu că au adus-o aseară de la Bucureşti. Fusese operată, însă ulterior boala s-a extins”, a afirmat Ciurea.

Înmormântarea Elenei Ghencea va avea loc vineri, 5 octombrie, în jurul orei 12.00, la Cimitirul Strehareţ.

Omul de cultură şi actorul slătinean Visi Ghencea a murit, la doar 54 de ani, pe 23 decembrie 2009, la un spital din Bucureşti. La 6 luni de la moartea omului de cultură slătinean, Visi Ghencea, prietenii i-au publicat lucrarea sa de doctorat „Elemente de etnologie juridică şi drept cutumiar prezente în viaţa aşezărilor rurale din judeţul Olt”. În 2010, el a primit, post-mortem, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Slatina.

Comentarii

Redacţia

2018-10-04 10:22:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...