Învăţământ

2020-06-02, 11:59:47

FOTO. Elevii din Olt au revenit la şcoală. Ce măsuri de siguranţă au fost luate

Elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a au revenit la şcoală, marţi, pentru a se pregăti de examenele de sfârşit de ciclu, Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a declarat că accesul în săli se face pe trasee prestabilite, elevii primesc măşti de protecţie şi, totodată, le este măsurată temperatura. În sălile de clase se păstrează distanţarea socială.

„Prima dată, elevilor li se ia temperatura cu termoscanerul. Apoi primesc măşti, se dezinfectează şi intră în săli pe un traseu prestabilit. Ieşirea se face pe altă parte. În clase se păstrează distanţa de doi metri, sunt în principiu câte zece elevi în clasă”, a declarat Iacobescu.

Elevii petrec la şcoală între două şi trei ore, în fiecare zi.

„Şcolile au făcut un orar, iar elevii stau în clase între două şi trei ore. Două ore cei de a opta, iar trei ore cei de a douăsprezecea. În principiu, se recapitulează materia şi bineînţeles, se fac şi teste. Aceste activităţi se vor desfăşura pentru opt zile, pentru că pe 15 iunie au examen elevii de clasa a opta”, a mai declarat inspectorul şcolar general adjunct.

Tot începând de astăzi s-a dat startul înscrierii elevilor din anii terminali pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.


Comentarii

Redacţia

2020-06-02 11:59:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...