Învăţământ

2021-03-22, 10:15:12

Elevii din Olt, la simularea examenului de Bacalaureat. Astăzi suţin proba scrisă la limba română

Peste 3.000 de elevi de clasa a XII-a din judeţul Olt încep, de astăzi, susţinerea simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat.

Potrivit informaţiilor remise de ISJ Olt, 3.274 de elevi susţin examenul în 29 de centre.

Luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română – proba E.a).

Marți, examenul de simulare va continua cu proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – proba E.c).

Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării (E.d), este programată miercuri, 24 martie.

Probele încep la ora 9.00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a evita interacțiunea elevilor din clase diferite.Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore.

Toate sălile de clasă în care se va susține simularea examenului național de Bacalaureat au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.

În acord cu prevederile legale în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ  în care se desfășoară simulările naționale au obligația de a asigura în sălile de clasă toate măsurile igienico-sanitare, de prevenire și protecție, pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov 2, conform prevederilor Ordinului Comun, nr.3235/93 al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective.

Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Comentarii

Redacţia

2021-03-22 10:15:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...