Eveniment

2019-05-16, 14:59:09

Elevii olteni au aflat de la poliţişti despre efectele negative ale consumului de droguri

Elevii de la un liceu din Slatina şi mai multe şcoli gimnaziale din judeţ s-au întâlnit, joi, cu poliţiştii care le-au vorbit despre urmările nefaste ale consumului de droguri.

Întâlnirile fac parte dintr-o campanie desfăşurată, pe parcursul acestei săptămâni, de către polițiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu specialistul din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog - Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt.

Aceştia s-au întâlnit cu elevii Liceului Tehnologic „P.S. Aurelian” din municipiul Slatina și ai școlilor gimnaziale din comunele Teslui și Curtișoara.

„Pe parcursul întâlnirilor, elevilor le–au fost prezentate informații generale despre droguri și consecințele nefaste asupra sănătății fizice și mentale ale consumatorilor. În urma discuțiilor, au fost identificate ca principale cauze  ale consumului de droguri: anturajul, dorința de a face parte dintr-un grup și teribilismul. De cele mai multe ori, cei care îi cooptează pe tineri în această experiență sunt chiar persoanele din preajma lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Organizatorii au abordat şi adaptat particularităților de vârstă, legislația care reglementează acest domeniu, consecințele juridice și modalitățile de sancționare a infracțiunilor săvârșite sub influența consumului de droguri.


Comentarii

Redacţia

2019-05-16 14:59:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...