Administraţie

2019-10-30, 16:15:00

Emil Moţ a semnat contractul de finanţare pentru realizarea de piste pentru biciclete în Slatina. Investiţia ajunge la peste 2,5 milioane lei

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a semnat, miercuri, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, contractul de finanțare pentru proiectul „Realizare infrastructură pentru biciclete”.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 2.743.566,30 lei.

Investiția realizată prin proiect va consta în realizarea a 14 kilometri de piste pentru biciclete pe arterele principale din Municipiul Slatina structurate pe patru tronsoane:

Tronsonul 1 – Plaja Olt – Casa de cultură a Tineretului
Tronsonul 2 – Strada Ecaterina Teodoroiu – Strada Drăgănești
Tronsonul 3 – Strada Cireașov – Strada Artileriei
Tronsonul 4 – Strada Crișan – Bulevardul Nicolae Titulescu

Amplasarea pistelor pentru biciclete se va face pe carosabil, acolo unde spațiul o permite, pe fiecare sens de deplasare. Lățimea pistei de biciclete va fi de 1,2 metri și se va asigura separarea de banda de circulație alăturată.

„Prin soluția propusă în cadrul proiectului, se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta (piste de biciclete) și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Slatina.

Comentarii

Redacţia

2019-10-30 16:15:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...