Administraţie

2019-05-24, 15:15:10

Emil Moţ, anunţ despre construcţia noului stadion din Slatina

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea nu va dărâma actualul stadion, până ce toate procedurile pentru investiţia făcută de CNI nu vor fi finalizate.

Emil Moţ a declarat că a fost scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru construcţia unui stadion cu 10.000 de locuri, la Slatina. Primarul spune că vrea să se asigure că totul este în linie dreaptă, înainte ca primăria să dărâme actuala arenă.

„Cei de la CNI au scos în licitaţie studiul de fezabilitate pentru Stadionul «1 Mai». Nu o să dărâm stadionul, până nu am certitudinea că se va face unul nou, contractul semnat şi banii acontaţi. Nu vreau să păţim acelaşi lucru ca şi cu sala polivalentă”, a declarat Emil Moţ.

Edilul a explicată că, deşi se află într-o stare de degradare, actuala arenă nu prezintă pericol pentru spectatori.

„Mai mult decâ atât, avem o echipă de fotbal în creştere şi nu vreau să stric ceva ce merge. Din punctul de vedere al gazonului, stăm extraordinar de bine. Sunt probleme la structură, dar nu cade, adică spectatorii pot să vină”, a mai spus Moţ.

Amplasamentul pe care se află Stadionul „1 Mai”, în suprafaţă de 31.684 metri pătraţi, va fi predat de primărie Către CNI liber de sarcini pe bază de protocol, în vederea şi pe perioada realizării de către Companie a obiectivului de investiţii: „Construire şi dotare Complex Sportiv - Stadion Municipal «1 Mai», municipiul Slatina, bulevardul Sfântul Constatin Brâncoveanu, nr. 1”.

Totodată, după obţinerea Ordinului de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, primăria Slatina se obligă să demoleze construcţiile aflate pe ampalsament.

Municipalitatea slătineană va suporta şi cheltuielile privind demolarea construcţiei existente şi pentru racordarea noii arene la reţelele de utilităţi.

Consiliul Local Slatina se obligă ca, după predarea ampalasamentului şi a obiectivului realizat, să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină pe o perioadă de minim 15 ani.

Noua arenă va avea peste 10.000 de locuri, valoarea investiţiei ridicându-se la 90 de milioane de lei.   

Comentarii

Redacţia

2019-05-24 15:15:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...