Administraţie

2018-10-31, 15:57:09

Emil Moţ: „Într-o săptămână şi jumătate, dăm ordinul de începere pentru parcul de la unitatea militară”

Lucrările la parcul de peste trei hectare care va fi amenajat de municipalitate la fosta unitate militară vor începe într-o săptămână şi jumătate, potrivit primarului Emil Moţ. Proiectul prevede şi amenajarea unei noi străzi, tot pe terenul fostului obiectiv militar, între străzile Artileriei şi Tunari.

Emil Moţ a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că investiţia municipalităţii se ridică la aproape 15 milioane de lei. El şi-a exprimat speranţa că, până în primăvara anului viitor, lucrările vor fi gata.

„Parcul de la Unitatea Militară este un proiect asumat de mine în campania electorală, iar astăzi, după doi ani, am ajuns la stadiul în care avem un câștigător. Într-o săptămână jumătate o să dăm ordinul de începere a lucrărilor la parcul de la Unitatea Militară. Valoarea totală a proiectului este de 14.743.839 lei. Durata de execuție este de 26 de luni, așa cum a reieșit din studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, dar după estimările noastre și după ce am vorbit cu constructorul, probabil undeva la primăvară o să fie gata cu totul sau cel târziu la toamnă dacă se întârzie lucrările”, a declarat Moţ.

Pe lângă spaţiul verde, noul parc va avea şi două locuri de joacă, un teren de sport, o pistă de alergare de tartan şi un spaţiu comercial cu terasă.

„Suprafața totală este de 35.800 metri pătrați și totalul lucrărilor este alcătuit din: spațiu verde, 23.000 metri pătrați, alei betonate, pistă pentru alergare de tartan, două locui de joacă noi, un teren de sport multifuncțional în suprafață de 500 metri pătrați, cu iluminat nocturn și o gradenă destul de mare. Arborii plantați sunt stejari, platani, tei și foarte multe flori”, a mai spus primarul.

Totodată, parcul va avea şi o parcare pentru 200 de locuri.

„Un lucru foarte important este că va avea supraveghere video pentru fiecare colțișor. Va fi și o parcare de 2.400 metri pătrați, aproximativ 200 de locuri de parcare. Pe lângă toate acestea vom amenaja și o stradă cu două benzi, care va străpunge din Artileriei și până pe strada Tunari”, a adăugat Emil Moţ.

Comentarii

Redacţia

2018-10-31 15:57:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...