Eveniment

2020-03-26, 15:01:47

Evaziune fiscală de peste şapte milioane lei făcută de o grupare din Olt. Procurorii DIICOT au aplicat sechestru pe terenuri, case şi autocamioane

Sechestru pe opt terenuri, o casă, 30 de autocamioane şi conturi bancare ale mai multor persoane, în valoare totală de 4.454.756 lei, a fost pus de procurorii DIICOT Olt, într-un dosar ce vizează destructurarea unui grup ce făcea evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012 - 2015, un număr de cinci suspecți au constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a-și obține avantaje fiscale prin crearea unui lanț de fraudare a TVA și de diminuare a bazei impozabile privind impozitul pe profit.

În acest circuit sunt implicate un număr de 21 societăți comerciale tip fantomă prin intermediul cărora au fost înregistrate operațiuni fictive și efectuate achiziții intracomunitare ilegale de bunuri(autotractoare), care au generat TVA deductibil la beneficiar.

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat în urma acestor operațiuni se ridică la suma de 7.103.334 lei( TVA și impozit pe profit)”, precizează procurorii DIICOT.

Comentarii

Redacţia

2020-03-26 15:01:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...